Konditionstester är grunden för att ta fram bra  träningsupplägg för både motionärer, elitmotionärer och elitidrottare. Dessutom bör testerna göras regelbundet för att stämma av hur träningen gått och hur träningen eventuellt behöver justeras framöver.

Våra tester

Cykel – “Ekblom Bak” (tar ca 30 min)
Monark 828

Testet uppskattar din maximala syreupptagningsförmåga utan att du behöver anstränga dig så mycket. Du kör på två belastningar om två gånger fyra minuter. Ett bra test för dig som vill komma igång med träningen och för medarbetare på arbetsplatser.

Pris 695 kr   BOKA TID HÄR

________________________

Cykel “PowerProfil” (tar ca 90 min)
Wattbike ATOM

Testet visar på din cykelkondition och dina relativa styrkor och svagheter i cykelförmåga. Du får köra en powerprofil som innebär “all out” i 1 minut (cykelstyrka), 5 min (aeroba kapacitet) respektive 20 min (tröskel). Med hjälp av bakgrundsinformation och testresultat kan vi ge dig personliga träningsrekommendationer och träningszoner. Du får även ett värde på din cykelkondition i förhållande till världseliten. Dessutom får du ett riktigt bra träningspass på köpet.

Pris 1 295 kr   BOKA TID HÄR

________________________

Cykel – “Padilla” (tar ca 90 min) 
Wattbike ATOM

Testet visar på din cykelkondition. Testet är ett så kallat ramptest med blodlaktatmätning. Trampmotståndet ökar mellan varje ramp om fyra minuter med en minuts vila för testmätning av laktat. Med hjälp av bakgrundsinformation och testresultat kan vi ge dig personliga träningsrekommendationer med träningszoner baserat på laktattrösklarna (aeroba och anaeroba). Testet körs till utmattning, vilket innebär att får du ett riktigt bra träningspass på köpet.

Pris 1 295 kr   BOKA TID HÄR

________________________

Cykel  – “MLSS” (tar ca 90 min)
Wattbike ATOM

Testet visar på din cykelkondition. Testet är ett så kallat ramptest med blodlaktatmätning. Trampmotståndet ökar mellan varje steg/ramp om nio minuter och mätning av blodlaktat görs var tredje respektive nionde minut per ramp. Med hjälp av bakgrundsinformation och testresultat kan vi ge dig personliga träningsrekommendationer med träningszoner baserat på den anaeroba laktattröskeln. Testet körs inte till utmattning.

Pris 1 295 kr   BOKA TID HÄR

________________________

Maxpulstest cykling eller löpning (tar ca 60 min) 

Maxpulsen kan variera beroende på vilken sport du utövar. Att veta sin maxpuls är värdefullt för att kunna styra sina pulszoner. Efter testet får du ett protokoll med alla dina träningszoner baserat på hjärtfrekvens.

Pris 995 kr   BOKA TID HÄR

________________________

VIKTIGT att tänka på inför konditionstest
  • Undvik att ha ätit större måltid minst 3 timmar före test.
  • Undvik att träna samma dag. Ingen hårdträning dagen innan. Speciellt viktigt är detta vid maxtester och laktattest.
  • Avboka testet om du har någon infektion i kroppen. Testresultatet blir värdelöst, och risken att du blir sämre efter en hård arbetsinsats är stor.
  • Undvik att röka, snusa eller dricka kaffe minst en timme före test.
  • Vid maximalt test, se till att äta och dricka ordentligt dygnet före.
  • Ta med träningskläder, vattenflaska och handduk.